Updates

Soms is een kleine aankondiging gewoon niet genoeg. Daarom willen we je graag wat meer vertellen over grote updates in onze game. Deze updates zijn meestal gebaseerd op analyses van hoe onze managers OSM spelen, gecombineerd met feedback uit onze community. Net zoals de grote spelers altijd kunnen anticiperen, kun jij op deze manier anticiperen op veranderingen en misschien je spel aanpassen!

Managerpunten vervangen door Manager Medailles

Top 10.000 onderzoek

Enige tijd geleden vroegen we alle top 10.000 spelers in OSM wat zij een goede feature vonden die paste bij het einde van Managerpunten. We onderzoeken of we de top van de lijst die uit de feedback kwam kunnen implementeren (zoals: Achievement, VIP League, merchandise). Als we meer weten, laten we het natuurlijk weten.

Manager Progressie onderzoek

Onderzoek heeft ons laten zien dat Divisies en Medailles ertoe hebben geleid dat managers meer progressie ervaren tijdens het spelen van OSM. En met de toevoeging van Divisies kunnen onze managers hun skills beter vergelijken met andere managers.

Met al het succes van Divisies in de afgelopen maanden en de technische complexiteit van het oude managerpunten systeem, hebben wij besloten om het oude Managerpunten systeem te gaan verwijderen uit OSM. We gaan de komende maanden de Managerpunten uitfaseren. Hierna zijn Managerpunten dus niet meer zichtbaar in OSM.

Wanneer wij een exacte datum hebben voor het verwijderen van de Managerpunten, zullen we dit laten weten.

Toernooien

Na de succesvolle test van de Knock-out game modus zijn we door blijven bouwen om ook een groepsfase toe te voegen. Op die manier kan je volledige Toernooien spelen in OSM! Het is al een populaire gamemodus in de beta, dus we zullen mooie features blijven toevoegen om Toernooien zo leuk mogelijk te maken!

Knock-outtoernooien

We nemen een nieuwe stap voorwaarts in OSM. Na lange tijd focus te hebben gehad op leagues zijn we klaar voor een nieuwe dimensie: Knock-outtoernooien! We hebben recent een Knock-outtoernooi uitgebracht naar gebruikers als eerste test, welke een groot succes bleek! Kijk de komende tijd uit naar meer verbeteringen in Knock-out.

Dashboard

In een spel dat gaat over het managen van je team, wil je altijd alle belangrijke informatie duidelijk en binnen een paar klikken beschikbaar hebben. Het Dashboard in OSM is een erg belangrijke plaats om deze informatie te krijgen. Dat is waarom we het Dashboard hebben vernieuwd om zoveel mogelijk informatie over je volgende match te bevatten als mogelijk. Op die manier kan je makkelijker goed-geïnformeerde beslissingen nemen om je volgende wedstrijd te winnen!

Rugnummers

Rugnummer 14 bij Ajax. Nummer 12 bij Feyenoord. Heb jij ook wel eens de neiging gehad om alle rugnummers goed te zetten? Dat dachten wel. Dat hebben wij namelijk ook en daarom hebben we het gefixt. De rugnummers in OSM komen nu overeen met de echte rugnummers. Als coach kan jij de rugnummers zelfs nog aanpassen. Maar let op, het is een gevoelig ding voor veel spelers.

Nationaliteitsbonus

Nationaliteit is niet alleen een tekst op je paspoort. Het is ook een connectie, iets wat je niet kan uitleggen. Op het veld zie je dit vaak als spelers elkaar instinctief aanvoelen. Als manager is het jouw taak om dit te gebruiken. En dat is precies wat je kan doen vanaf nu. Het is al moeilijk genoeg om er boven uit te steken als je tegen goede andere managers speelt. Dit is een extra tool om je Opstelling echt te finetunen. Succes!

Crews

Maart, 2018 - Voetbalcoach kan een eenzaam beroep zijn. De fans staan niet te juichen als je achter op je doelstelling staat, een veeg uit de pan krijgt van de Voorzitter of alleen naar huis rijdt na 5 overnachtingen op de club. Het is een competitief en geïsoleerd wereldje. Maar dat gaat nu veranderen. Je kunt vanaf nu samen met andere managers een Crew vormen. Een Crew waar je kunt chatten, onderling spelen en strijden tegen andere Crews!

Leden

Met wie ga je dit avontuur aan? Je kunt je bij allerlei Crews aansluiten, je eigen Crew oprichten en Vrienden uitnodigen om bij jou te komen. Er is ook een bepaalde hiërarchie binnen een Crew. Zo is er één de Baas, herkenbaar aan de gouden kroon. Het lid met de gouden rand is de Aanvoerder, de rechterhand van de Baas. En dan zijn er nog de normale leden, nog zonder gouden versiering. De Baas en Aanvoerders kunnen Duels en Competities starten, andere leden promoveren/degraderen en de avatar, lidmaatschap, motto en afkorting van de Crew aanpassen.

Chat

Hoe communiceer ik met mijn leden? Om te beginnen: een snel, mooi en compleet nieuw chatsysteem. Dit geeft je de kans om te praten over het starten van een Duel, een Competitie beginnen, tactieken te bespreken tijdens Duels of gewoon over het weer, voetbal of wat dan ook te kletsen.

Duels

Het ultieme teamwork in je Crew: duelleren met andere Crews. Hoe? Allereerst heb je 5 gemotiveerde en sterke leden nodig. De Baas of Aanvoerders kunnen het proces van een Duel starten met een oproep. 5 leden kunnen hier gehoor aan geven. Als de oproep vol is, wordt er automatisch gezocht naar een Crew die ook wil duelleren en ongeveer even sterk is. Wanneer die gevonden is, start het Duel. Iedereen loot een club en speelt tegen alle leden van de tegenstander. De Crew met de meeste punten wint!

Competitie

Een onderlinge Competitie tussen de leden van je eigen Crew. De Baas en Aanvoerders kunnen een Competitie starten en alle leden kunnen daaraan meedoen. Strijd voor de titel van beste lid van de Crew en bereid je voor op Duels.

Best wel een uitdagende feature vind je niet? Waarom lees je dit dan nog? Ga het snel bekijken!

Wonderdokter

26 juli, 2017 - Het is al lang geleden dat de Dokter zelf nog met een brancard het veld op moest. Tegenwoordig is hij vooral bezig met spelers in het krachthonk, individuele trainingen, masseren en rekken en strekken. En laten we alle medische wetenschappelijke en technische verbeteringen niet vergeten. Wij vonden dat onze Dokters daar ook in moesten meedelen.

Daarom gingen alle Sander Stethoscopen op een zonnige dinsdagmiddag naar een training voor dokters. Maak je geen zorgen, alle oefenpoppen hebben het overleefd. Daardoor is er nu een kans dat je eigen Dokter blessures vermindert met 2 of 3 wedstrijden in plaats van 1. Hopelijk is een bezoek voorlopig nog niet nodig maar als dat wel het geval is, weet dat je Dokter er klaar voor is.

Wereldoverheersing

8 mei, 2017 - Elke coach heeft zo zijn dromen. Sommigen willen de beste spelers op de wereld trainen of de meeste geniale nieuwe Tactiek bedenken. Anderen doen het voor de roem en de aandacht. En dan hebben we nog de trainers die in zoveel mogelijk landen gewerkt willen hebben. Voor deze avonturiers hebben we nu Wereldoverheersing. Over heel de wereld trainen is niet alleen een passie, het draagt ook bij aan status, iets waar andere trainers naar opkijken.

Het percentage Wereldoverheersing is niet alleen iets om mee te koop te lopen. Voor elk afgerond continent krijg je een gigantische Achievement en flink wat bijbehorende Boss Coins. Je kunt op alle continenten klikken voor een overzicht van alle uitgespeelde competities en verdiende prijzen per land. Gebruik Wereldoverheersing om je Vrienden te laten zien wie echt de baas is. De wereld ligt aan je voeten!

Match experience

3 november, 2016 - We weten dat veel van onze managers het Scorebord gemist hebben. Dat geldt ook voor ons. Daarom komen we nu met iets nog beters. Match experience zorgt ervoor dat jij echt kan zien wat er gebeurt tijdens je wedstrijden. Daar komt nog bij dat onze beste analist, Kenneth, je tips gaat geven over je tactische keuzes. Jouw match experience start als je westrijd gaat beginnen en jij de app opent.

Kenneth, de kritische ex-voetballer, weet hoe het werkt in de top en is niet bang om zich te uiten. Hij wordt ondersteund door Wilfred, de gladde presentator die je verwacht bij deze show. Terwijl zij je wedstrijd kijken en alles analyseren, zal Mark verslag doen vanuit het Stadion. Mark, die het nog steeds heeft over die wedstrijd uit '68, heeft alles al meegemaakt en verslaat je hele wedstrijd. Gebruik deze drie gasten om een nóg betere manager te worden en geniet van de show!

Verbeterde Transferlijst

29 augustus, 2016 - De Transferlijst moet de kern zijn voor een succesvolle manager. Het bleek echter dat sommige topmanagers hun Selectie niet meer konden versterken omdat de spelers op de Transferlijst niet goed genoeg waren. We willen ervoor zorgen dat er voor iedereen een goede speler beschikbaar is. En uiteraard het aanbod op de Transferlijst vergroten.

Dit betekent dat als de Transferlijst vernieuwd wordt, er meer spelers op de Transferlijst komen. Dit betekent ook dat er altijd een versterking voor jouw Selectie beschikbaar is (behalve als iemand anders hem voor je neus wegkaapt). Daarnaast zullen spelers nu ook bij hun club trainen vóórdat ze op de Transferlijst verschijnen. Schrik dus niet als je een buitenlandse speler van boven de 100 op de Transferlijst ziet komen!

Balanceren topspelers

29 augustus, 2016 - De laatste tijd krijgen we meldingen van spelers met skills van boven de 160! Knap gedaan van de managers in kwestie maar we vinden dit toch iets te veel van het goede. Hoe beter spelers worden, hoe lastiger het is om ze nog iets bij te leren. Daarom hebben we het iets moeilijker gemaakt om sterke spelers te verbeteren tijdens Training en Oefenwedstrijden. Spelers worden uiteraard gewoon beter maar de hoogte hiervan wordt iets minder als spelers boven de 110 komen. Ook een klein steuntje in de rug voor de mindere teams!

Oeps Er is iets verkeerd gegaan. Help ons door het te melden via een e-mail.